Újabb bajnoki cím Sántha Róbertnek

   A sepsiszentgyörgyi Adrenalin SK sportolója jó teljesítményének köszönhetően megvédte bajnoki címét, miután aranyéremmel zárta szombaton a Bukarestben megtartott műfalmászó országos bajnokság 18–19-es korcsoportjának küzdelmeit. Az ugyancsak ifjúsági korosztályú Czirmai Anna a dobogó második fokára állhatott fel.
A fővárosi Carpatic Műfalmászóteremben megtartott országos bajnokságra az Adrenalin SK három sportolóját nevezte, ketten közülük pedig éremmel a nyakukban tértek haza a színvonalas megmérettetésről. Az ifjúsági II-es korcsoportban végig jól mászva Czirmai Anna ezüstérmet szerzett, míg Sántha Róbert megvédve bajnoki címét, újra az ország legjobbja lett a 18–19 éves kategóriában. Mindketten rajthoz álltak a felnőttek mezőnyében is, ahol Anna és Róbert is egyaránt a 11. helyen végzett.
A szentgyörgyi fiú sajnos a selejtezők során egy kisebb kézsérülést szenvedett, ez pedig sokban hátráltatta teljesítményét, emiatt nem sikerült a döntőbe jutni és megismételni tavalyi jó szereplést, amikor is bronzérmes volt. A felnőttek között szerepelt Szőcs Károly-Csaba is, aki jó versenyzéssel a 4. helyen kvalifikálta magát a fináléba. Sajnos a döntőben már nem tudott javítani korábbi pozícióján, ső végül a 6. helyen végzett. A felnőttek bajnokságát a bukaresti Călin Enache és a kolozsvári Elena Coste nyerte.

This post is also available in: román, angol

Posted in Egyéb.