Sántha Róbert bronzérmes a Balkán-bajnokságon

A görögországi Prosotsani adott otthont szeptember 7-én és 8-án a rövid pályás ifjúsági műfalmászó Balkán-bajnokságnak. Romániából hat versenyző és két edző tette próbára magát a megmérettetésen, közülük négyen – Sántha Róbert, Lara Vornehm, Czirmai Anna és Szőcs Károly Csaba – Sepsiszentgyörgyről.
A 18–19 éves kategóriában Sántha Róbert egyértelmű favoritként indult, így a nyomás is nagy volt rajta. A selejtezőkben toronymagasan vezetett, elsőként jutott a döntőbe, azonban a fináléban szervezési hibák miatt nem tudta kihozni magából a maximumot, végül pedig bronzéremmel zárta a megmérettetést egy török és egy görög műfalmászó mögött. Az ifjúsági B-kategóriában a 14–15 éves korosztályban Czirmai Anna a tizenkettedik helyen végzett, ebben a kategóriában a bukaresti Ariana Dudău ezüstérmes lett.
A 14 év alattiaknak is szerveztek versenyt, azonban a népes nemzetközi mezőny ellenére nem számított Balkán-bajnokságnak. Lara Vornehm nagyon jó teljesítménnyel bejutott a döntőbe, ahol harmadik helyen végzett, alulmaradva egy bolgár és egy macedón ellenféllel szemben.
Az Adrenalin SK műfalmászói októberben a hosszú falas Balkán-bajnokságon teszik próbára magukat Törökországban

Posted by Károly-Csaba Szőcs on Saturday, September 8, 2018

Posted by Károly-Csaba Szőcs on Friday, September 7, 2018

#Repost @adrenalinclimbingteam with @get_repost・・・Qualifications for Youth B girls with @czirmai.anna at the #balkan #bouldering #championship 👊💪🦍#kids #competition #youth #bouldering #climbing #climbing_lovers #climbing_videos_of_instagram #climbingworldwide #ocun #ocunoxis @alpinexpe.mountain.shop #romaniaclimbingteam @adrenalinclimbingteam #greece🇬🇷

Posted by Károly-Csaba Szőcs on Friday, September 7, 2018

Posted by Károly-Csaba Szőcs on Saturday, September 8, 2018

This post is also available in: román, angol

Posted in Egyéb.