Jó bukaresti vendégszereplés

Az elmúlt hét végén a bukaresti Carpatic Klub a Román Sportmászó Szövetséggel közösen rendezte meg a Carpatic Nemzetközi Trófea nyolcadik kiírását, amelyen a megyeszékhelyi Sepsi Adrenalin SK öt sportolóval képviselte magát. A viadalon összesen 103 műfalmászó vett részt öt (Bulgária, Szerbia, Ukrajna, Törökország, Románia) ország huszonhat klubjából, akik a kétnapos megmérettetésen két próbában – rövid (bouldering) és hosszú falas (lead) mászásban – mérték össze felkészültségüket, tudásukat.

A verseny egyben román nemzeti és Balkán-bajnokság is volt a 14 év alattiak számára. A 10–11 évesek között Vornehm Lara a nemzetközi mezőnyében 6. lett, míg az országoson ezüst érmet szerzett. Továbbá Ábrahám Lóránd a 12–13 éves fiúk viadalában 7. lett a Balkán-bajnokságon és 4. az országoson. Czirmai Anna a 14–15 éveseknél a nemzetközi trófea mindkét próbáját negyedikként zárta, így összetettben is a 4. helyen végzett.
A 18–19 éves korcsoportban küzdő Fazakas István 11. volt a rövid falon és 10. a hosszún, összetettben pedig a 10. helyen fejezte be a megmérettetést. A szentgyörgyiek legjobb eredménye Sántha Róbert nevéhez fűződik, aki boulderingben és leadben is második lett, így összetettben is a dobogó második fokára állhatott fel. A háromszéki kategóriájában az Európa-kupa győztes és vb-bronzérmes bolgár Petar Ivanov lett az első.

This post is also available in: román, angol

Posted in Egyéb.