Cantonament de escaladă sportivă la București

Cantonament de escaladă sportivă la București

București – 16-25.11.2018

Echipa Adrenalin a efectuat cantonamentul de escaladă sportivă la București care este deja o tradiție a clubului. Deoarece facilitățile din Sfântu Gheorghe nu permit antrenamentul pe pereți înalți cum e de exemplu la București la Sala de escaladă Vertical Spirit, unde a fost cantonamentul, suntem nevoiți să includem în pregătirea anuală a diferitelor cantonamente unde avem mai multe facilități. Acest eveniment dă o șansă reală pentru sportivii clubului Sepsi Adrenalin să se ridice și la această disciplină a Cățăratului, adică la Escalada de dificultate (Lead Climbing). La acest cantonament au participat cei mai buni sportivi ai clubului.

Clubul Sportiv Sepsi Adrenalin se ocupă în primul rând de creșterea și dezvoltarea copiilor și juniorilor în domeniul escaladei sportive. De-a lungul anilor am avut mulți Campioni Naționali și Balcanici atât la Copii și Juniori cât și la seniori, însă pentru pregătiri în fiecare an trebuie să ne deplasăm în alte localități să completăm facilitățile noastre de antrenament. Escalada sportivă are trei subdiscipline, din care doar unul, Boulderingul (Escalada Bloc) se poate antrena/practica în sala de cățărat din Sf. Gheorghe. Deoarece clubul nostru furnizează sportivi pentru Lotul Național an de an, trebuie să ne pregătim la cele mai înalte standarde ale sportului, dar pentru asta suntem nevoiți să organizăm Cantonamente ori în București ori în străinătate în săli care sunt de standarde Internaționale. Sportul în general, este un element important al societății, mai ales în rândul copiilor și juniorilor.

Scopul suprem al pregătirii sportivilor noștri este ridicarea nivelului general în escalada sportivă la toate categoriile de vârstă. Pe lângă antrenamentele complexe de-a lungul unui an competițional, aceste cantonamente ridică nivelul sportivilor noștri an de an. De aceea încercăm să profităm și să generăm cât mai multe posibilități de antrenament în alte localități unde sunt codiții mai bune de pregătire.

Acest cantonament are un scop specific și anume, de pregătire special pentru Campionatul Național de Escaladă din decembrie, dar și unul general de ridica nivelul de pregătire al tuturor sportivilor și antrenorilor din club.

Evenimentul a fost finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, România 100.

 

 

Posted in Uncategorized.